Гербаджиийският кандидат-кмет вбеси сливенци

СРАМ И УНИЖЕНИЕ – скара и чалга. По-голяма селяния от този така наречен фестивал не беше се случвала скоро в града ни

Защо всички подлизурковци на Мел инвест мълчат като пуяци и не обелват дума по въпроса колко пари вложиха и откъде ги взеха

Сливенци „взривиха“ с негативни коментари Фейсбук след организираното през уикенда от кандидат-кмета на ГЕРБ мероприятие в Градската градина. Ето само част от множеството негативни мнения, публикувани в сливенските групи на социалната мрежа.

Гербаджиийският кандидат1„Радев спретна панаири – но повече в преносен смисъл, отколкото в буквален смисъл“.

„Непознатият за жителите на града ни Стефан Радев реши да си направи предизборна реклама, без официално да е стартирала официално кампанията за местните избори. И с присъдружната му фондацийка организира т. нар. воеводски фестивал в Градската градина. При това – умишлено на гърба на най-голямото музикално събитие за Сливен от 26 години насам /когато тук бяха „Юрая Хийп“/ – грандиозния концерт на Джо Лин Търнър на крепоста Туида“

„СРАМ ЗА СЛИВЕН! Скара и чалга, наречени Фестивал на Стоте войводи! Унижение за всички ИСТИНСКИ СЛИВНАЛИИ…. Да умиришат на кебапчета нашите славни предци…“.

„# Кой плати масрафа, който е излязъл над 100 000 лева? Кой се бръкна да плати – Стефан Радев, ГЕРБ? Платихме го ние, данъкоплатците, които осигуряваме на ГЕРБ партийната субсидия. За 4 години са взели над 80 млн. лева от нас. И ако могат да си позволят за панаира и чалгарията в Градската поне сто бона, само си представете какви пари ще отпуснат в откритата кампания, пък да не говорим за скритата. И както е написал Левски в тефтера си: „НАРОДЕ???“ Без коментар…“

„Тази вечер присъствах на най-краткия (за мен) концерт в Сливен… Отидох да гледам уж Славин и Невена, а се оказа Гъмзата с неговият оркестър. Тотална селяния, мангалия, цигания до шия. Абе пълна отврат“.
Гербаджиийският кандидат2
„Аз бях на Туида и нито на отиване, нито когато се прибирах видях хора да спят по улиците. Отидох с такси. Върнах се пеша. Такситата се качваха до Туида. Всички, които си живеят в района на Туида, от Новоселски мост до горе и от бензиностанция „Мечта“ до Туида си бяха с нормален пропускателен режим, за да стигнат до дома си. Движението беше отбито за посетителите на концерта, защото няма как и къде да се паркират хиляди автомобили в тесните улички. А и аз имам претенциите, че съм ходила на големи концерти и рядко се случва да отидеш с личен автомобил и да го паркираш пред вратите на мероприятието… Освен ако не си Джо Лин Търнър. Освен това концертът приключи преди полунощ (дори не знам дали имаше и 23ч. Твърде вероятно е дразнещият шум, който е обезпокоил някои, да е идвал от чалгата в Градската градина. Там имаше някаква сбирка тип селски сбор, с бира в пластмасови чаши, кебапчета, поп-фолк музика и кичозно обработен фолклор с дразнеща орнаментика“.

„За чалгата…в петък вечерта я чух с ушите си. Прибирах се и минавайки по улицата до Градската звучеше мазно маане, на което му казваме кючек. Чух го с двете си уши. А за народната музика – не бе истински фолклор, а обработен фолк, който е спорен в качество. Аз нямам нищо против хубавата народна музика и съхраняването на българщината, но този тюрлюгювеч на „Стоте войводи“ беше просто…тюрлюгювеч. Меломанка съм и ако ми харесваше щях да отида. Не ме интересува, че го организира ГЕРБ“.

„Като човек, който присъства на Туида, мога категорично да заявя, че „кметчето“ изобщо не се индикира. Нямаше нищо предизборно. А световноизвестните личности не могат да се канят от днес за утре. Те да не са читалището от Камен. Сега се е отдал случай, сега са го поканили. Откъде да знам аз защо не е поканен преди година-две. Мандатът на Милев му е доста успешен със и без концерти, така че едва ли е предизборно. На друго място имаше безплатна манджа и предизборна агитация, но не и на Туида. Някои се самоопределиха като „четящи управленци“, защото явно попрелистиха Историята на Сливен, но други са си просто мислещи и умни управленци и са си планирали концерта на рокаджията отрано“.

„Всички знаем коя е била партията преди 10-ти ноември, която забраняваше рока. Кольо е бил неин член по задължителност – щото е бил офицер от БА. След 1989 г. не е бил член на никоя партия. А гербаджийският кандидат за кмет Радев доскоро беше член на управителното тяло на БСП-Сливен. На предните избори дори е кандърдисвал сливналии на дадат гласа си за генерала и за БСП, щото ГЕРБ закопали Сливен. Дали още Радев е член на БСП – не зная, но ако не си е плащал членския внос – се самоизключва – бесепари да кажат при какъв период на неплащане на членския внос става това… Иначе никъде го няма в България – член на БСП – кандидат за кмет на ГЕРБ“.

„Драги платени гербаджийски тролове, не обиждайте на „комуняги“, защото по-големи комуняги от сина на Кольо Радев, дъщерята на Жеко Танев и телохранителя на бай Тошо…Н-Я-М-А. Също полека и с обидите за разпадналата се вече коалиция между БСП и ДПС, защото в момента коалицията е във формат ГЕРБ – ДПС. И престанете с изтърканото „Радев е млад, интелигентен и професионалист.“ Не, той е просто поредната изплювка на Мел инвест с болни амбиции да става кмет, независимо от коя партия. От БСП не му се е отворил парашутът и сега, хванат за полата на Танева, се пробутва от ГЕРБ. След 4 години може да цъфне от ДПС. Както се случи в Котел – Младен Русев преди години кандидат за кмет от ГЕРБ, сега от ДПС. И Радев – абсолютен въздух под налягане! Чета, че Шекерова пише да „треперим“ от ГЕРБ…от кого по-точно да треперим, от Марчето Белова ли? Хайде стига смехории. Вие съвсем си въобразихте, че говорите на марсианци“.

„Когато имаш силна вяра в нещо или в някого, стават и чудеса! Много е готино в един западнал чалгаджийски град да изгрее слънцето на рока Джо Лин Търнър“.

„И кое по-точно му е доброто на намерението на чалгарията в Градската градина? Стотици хиляди пари за чалга и манджа… Всички питат откъде били парите за концерта на Джо Лин. А защо всички подлизурковци на Мел инвест мълчат като пуяци и не обелват дума по въпроса колко пари вложиха и откъде ги взеха? По-голяма селяния от този така наречен фестивал на ГЕРБ не беше се случвала скоро в града ни. Има две думички „качество“ и „количество“. От ГЕРБ залагат на масовката и количеството- „сто“ неща, кое от кое по-прости. Милев в случая очевидно е заложил на едно, но като хората. С парите похарчени за „фестивала“ на Стефан Радев могат да се направят няколко концерта като този на рокаджията Джо Лин Търнър“.

„Въпрос на вкус. Ако Вие си падате да ходите на места, на които Ви черпят с бира и кюфте…чудесно. Когато аз ходя на концерт, ходя заради изпълнителите. А и какво да им гледам на производителите. Всеки ден пазарувам и знам кой какво произвежда. Но това е най-несъщественото от моя коментар. Кажете нещо за паричките. Откъде вашият четящ мел инвеститор и приятелката му намериха няколко стотин хиляди за тази простотия. Това коментирайте“.

„Концертът на Туида бе страхотен, това е факт. Без значение Кольо ли, Мольо ли са го организирали! И ГЕРБ да бяха – пак щяхме да сме там. Ама те предпочетоха чалгата“.

„Панаирът през 18 век е показвал занаятчии от Сливен, а не курбанджии от кол и въже, ама нейсе“.

„12 000 били в Градската?! То си е цялата зала Арена Армеец!!!“.

Вашият коментар