МИРОЛИО НАПУСКА СЛИВЕН И БЪЛГАРИЯ?! НЕ МУ РАЗРЕШИЛИ ДА ВНЕСЕ РАБОТНИЦИ-МЮСЮЛМАНИ!

Основен проблем пред Едоардо Миролио остава липсата на достатъчно работна ръка за производството на платове в българските текстилни фабрики в Сливен, Ямбол и Свищов. Само през последните 2 години компанията е инвестирала 55 млн. лева в българските си фабрики. Над 200 от новооткритите работни места обаче остават незаети, а половината от завършения през миналата година нов цех стои празен. Не успяваме да изпълним всички поръчки в срок и вече губим позиции на някои пазари, посочва Миролио пред „Капитал“.

Миналата година той пожела да внесе работници от Бангладеш, но е получил официален отказ от правителството. Ситуацията може да наложи изместването на част от производството на платове извън България, казва той.

„Е. Миролио“ приключва 2018 г. с приходи от 130 млн. евро, което е с 5 млн. евро повече в сравнение с предходната година. По план бяхме предвидили приходи от 145 млн.евро, но не успяхме да ги реализираме именно заради трудностите с ангажирането на хора за производството, казва италианският предприемач.

Вече е започнало постепенното му изтегляне от Сливен и България: Е. Миролио, който е и почетен гражданин на Сливен, отваря 24 фирмени магазина на DiKa във Франция. Те ще се намират в 24 големи и по-малки градове, а първият от тях ще бъде открит след няколко дни в столицата Париж.

„Явно Миролио го раздава обиден, че не му бе разрешено да внесе хиляди митранти – работници от Бангладеш – мюсюлмани. Но ще има пък такава възможност във Франция. А на нас циганите в Сливен са ни достатъчно…“, пишат сливналии по форумите.

Вашият коментар