Янко ни подготвя за коалиция БОСТАН в Сливен

photo_verybig_1504105

Най-мразеният сливенски политик – депутатът от ДПС Янко Янков, наричан подигравателно от хората в града на Стоте войводи – Яшар Яшар, влезе в ролята на защитник на премиера Борисов. Това стана, след като се появи информацията, че нашият министър-председател поискал от Европейския съюз да създаде на територията на България приемен център за мигранти, т.нар. „гореща точка“. Новината съобщи германската канцлерка Ангела Меркел на пресконференция след срещата на върха на ЕС за бежанската криза.

Ето как коментира скандала сливенският депесар Янко Янков: „Не е ясно дали информацията, която излезе в медиите, е точна, или има някакво разминаване между това, което е казал премиерът, и това, което е разбрала г-жа Меркел. Може би при превода има някакво недоразумение. Нашият премиер е абсолютно наясно със ситуацията с бежанците, с възможностите на България, с натиска, който се оказва върху България. По мое лично мнение едва ли е казал точно така“.

А ето точните думи на Ангела Меркел: „България също посочи, че има външна граница с Турция, че е под огромен натиск, що се отнася до бежанските потоци. Ние бяхме непредубедени. Казахме, че ако България иска да създаде „гореща точка“, ще получи същата подкрепа от европейските институции и агенции както например Гърция и Италия, но не ние искаме да налагаме нещо на България, а България сама каза: Ние имаме проблем, защо да не сме ние?“

Агентът на Държавна сигурност Янко Янков упорито казва на черното бяло, опитвайки се нескопосано да оправдае стореното от Борисов предателство. И така да оправдае скритата управленска коалиция БОСТАН. От изказванията му не само в национални, но особено в някои сливенски медии напоследък, личи, че постепенно ни подготвя за явната коалиция между ДПС и ГЕРБ в Сливен. Която ще лъсне при балотажа на кметските избори в града на войводите.

Вашият коментар