„Съвременен Казахстан“ в Сливен

IMG_8878

На 12 март (утре), от 14:30 часа, в галерия „Димитър Добрович” ще се състои откриване на фотоизложба „Съвременен Казахстан“. Изложбата ще бъде открита от г-н Темиртай Избастин, посланик на Република Казахстан в Република България, който ще бъде на посещение в гр.Сливен.

Казахстан е една от най-големите държави в света, разположена в северното полукълбо на границата на два континента – Европа и Азия, на юг от Урал. Територията на Казахстан е 2724.9 кв. км. По своята площ страната се нарежда на девето място в света, като отстъпва единствено на Русия, Китай, САЩ, Аржентина, Бразилия, Канада, Индия и Австралия.

Столицата на Казахстан е град Астана. Няколко фотографии представят този съвсем млад град, в който през 2017 година ще се проведе Световно изложение ЕКСПО-2017.

В страната живеят представители на повече от 130 етноса и 40 вероизповедания. Снимките представят природата, градовете, културата, занаятите, живота на различните етноси, населяващи Казахстан.

Ред фотоси са посветени на президента на Казахстан Нурсултан Назарбаев и неговите срещи със световни политически и религиозни лидери.

kaza2
kaza3
kaza4
kaza5
kaza6
kaza7

 

Вашият коментар