Свещеник скочи срещу пирамидата

5744e1e50b6f9098b5f3f8b902d3cf32_XL

Свещеник изрисува с флумастер пирамида в Сливен. Новопоставеният географски знак пред общината се сдоби с „всевиждащо око“, нарисувано с черен маркер.

„Аз го направих, защото това око е на Сатаната. Хората не го виждат, но има такива, които го виждат“, заяви пред „Стандарт“ отец Евгений Янакиев от православния храм „Свети Димитър“ в Сливен.

Според него подобна пирамида има върху доларовите банкноти. Самият знак е направен от мраморни плочи, на които с бронзови букви са изписани данни за географската ширина, географската дължина, надморската височина и земното ускорение за Сливен. Самият връх, който бе изрисуван, е от бронз. Заради пирамидата със специално изявление до обществеността излезе и кметът на Сливен Стефан Радев. Той нареди пълна проверка по казуса, включително и консултация със специалисти по символика. Поставянето на пирамидата в Сливен е по инициатива на сдружение „Сливналии за развитие на образованието и културата“, към което се присъедини и местният ротари клуб. Тя със сигурност привлича много хора, а такива пирамиди има в много градове по Европа и света. Няма лошо и малки и големи да знаят географските данни на Сливен, заяви Радостин Бозуков, хотелиер, общински съветник и основен двигател на идеята.

Едно мнение за “Свещеник скочи срещу пирамидата

  1. Каквото ще да си “изразява“ това Л-й-о не му е точно там мястото,……изпляскано точно върху тротоара та хората да е спъват и псуват тази невероятна простотия,,,,,,която за жалост се свързва с новоизПраното общинско управление на Сливен–-)))) !!!!

Вашият коментар