Депутатът Дечев силно впечатлен от „Душата на Азия“, кани корейци да инвестират в Сливен

Депутатът Дечев

Народният представител от сливенската листа на Коалиция за България Деян Дечев беше на посещение в Южна Корея. Дечев е член на Комисията по външна политика и Комисията по младежта и спорта в 42 НС и заместник – председател на групата приятелство „България – Република Корея“. През миналата седмица той посети Южна Корея по покана на фондация „Корея“ и Негово превъзходителство посланик Шин Менг-хо. Посещението беше по линия програма „Лидери от следващо поколение“, насочена към млади хора до 40 години – перспективни или вече доказани професионалисти в различни направления. В делегацията са били включени представители на страни от ЕС.

 

Според Дечев, интересът на южнокорейците към европейския пазар е подчертан – това е един от изводите му след визитата. В интервю за Радио Сливен Нет Дечев коментира още, че при посещения в знакови за Южна Корея институции, организации и икономически субекти, както и във висши училища, е представил възможности за инвестиране в Сливенски регион. Дечев е имал и срещи с българския посланик в далечната страна Петър Андонов, с когото също са коментирали възможности за сътрудничество.

 

На въпрос в какви сфери може да стане това, народният представител Деян Дечев спомена за възобновяеми енергийни източници. Не са изключени и инвестиции в областта на спорта, смята Дечев след срещите си с местни спортни мениджъри. По-конкретни резултати очаквал до две седмици, заяви Дечев, като обърна внимание на положителното отношение към нашата страна, изключителната организираност и гостоприемност на домакините си от Южна Корея. Страната е 12-та по сила икономика в света, а един от водещите градове – столицата Сеул е известен с прозвището „Душата на Азия”.

Вашият коментар