Социалист печели дело и дава парите на БСП

Мартин Славов изчисти името си след скандал за корупция

martin-slavov

Обезщетение от спечелено дело за клевета ще дари Мартин Славов на БСП-Сливен. На 14 април, две години след скандала „Сливенгейт“ районният съд в града се произнесе по заведеното от него дело. Славов печели, а обезщетението му е в размер на 2000 лева. Решението на магистратите може да бъде обжалвано. Всичко започва през април 2012 година, броени месеци след като БСП-Сливен печели местните избори, припомня „Стандарт“. Председателят й Мартин Славов e номиниран за трети мандат.
Той е безспорен фаворит, защото краят на ерата „Лечков“ в града и налагането на малко популярния кандидат за кмет ген. Кольо Милев се свързва най-вече с неговата работа.
На отчетно-изборната конференция основният и единствен конкурент за поста председател на БСП в Сливен Николай Сираков прави скандално изказване. Тогава той е музеен работник, а сега директор на Исторически музей в Сливен. На партийния форум през 2012 г. Сираков обвинява Мартин Славов в корупция, финансови престъпления и злоупотреба със служебно положение.
Показва в залата диск, на който твърди, че има записи на „скандални политически пазарлъци“ с участието на Славов. Дискът не е пуснат по време на конференцията, но съдържанието му дни по-късно е разпратено до електронните пощи на сливенските медии. Повечето от тях, съмнявайки се в достоверността му, не реагират, но една от тях го пуска. Гръмва местен скандал, а седмица по-късно и национален. Всичко се случва дни преди конгреса на БСП, на който партията трябва да избира между Сергей Станишев и Георги Първанов. В скандала „влизат“ Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Те искат спешни проверки от прокуратурата и НАП на Славов и фирмите му. Лидерът на БСП Сергей Станишев реагира, като иска да бъде отстранен от конгреса и да си подаде оставката като председател на БСП-Сливен.
Така и става. Мартин Славов не взема участие в конгреса и сам подава оставка. Следственото дело е възложено на НСС и след това прекратено. Следват проверки на прокуратурата и НАП. Вtsпоследствие и те не водят до нищо.

Вашият коментар