В „ТОПЛОФИКАЦИЯ СЛИВЕН“ В СЛЕДВАЩИТЕ ТРИ ГОДИНИ ЩЕ СЕ ГОРИ СОФИЙСКИЯТ БОКЛУК

Две от топлоцентралите на бизнесмена Христо Ковачки – ТЕЦ „Бобов дол“ и „Топлофикация Сливен“, официално ще горят по 70 хил. тона RDF годишно от софийския завод за отпадъци. Това се вижда от сключения тригодишен договор на стойност 14.8 млн. лв. без ДДС между Столичната община и обединението между двете централи – „БДТ Садината“, съобщава „Капитал“.

Информацията за въпросното споразумение беше публикувана в понеделник в Агенцията по обществени поръчки, като самото решение за възлагане е от 9 януари. В началото на годината пък беше сключен и договор с циментовия завод „Холсим“ за изгарянето на други 80 хил. тона RDF годишно. Общината не получи нито една оферта за трите останали пакета по 10 хил. тона отпадък и сега не се знае как точно ще се оползотворява той. Сигурно е, че депонирането му в сметища е невъзможно от законова гледна точка.

Централите на Ковачки бяха единствените кандидати за пакета от 70 хил. тона RDF и поискаха най-високите възможни цени за изгарянето му. Офертите стигат до 60 лв. на тон в зависимост от вида и количеството боклук и ще бъдат платени от софиянци през такса смет.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: