Симона Мокрева – кмет за един ден

DSC_7226

По инициативата „Управляваме заедно” на 9 май Симона Мокрева стана кмет за един ден на община Сливен, Дима Валентинова – заместник-кмет „Икономическо развитие“, Даяна Димова – заместник-кмет по „Хуманитарни дейности“ и Цветомир Иванов – секретар на община Сливен. Председател на Общинския съвет за един ден е Ивон Иванова.

Учениците бяха посрещнати в официалната зала на общинската администрация от кмета Стефан Радев и неговите заместници Стоян Марков, Пепа Чиликова, Валя Радева, както и от председателя на Общинския съвет Димитър Митев.

„Да бъдеш кмет е чест и отговорност! Решенията, които вземам ежедневно, засягат живота на много хора и всеки един момент от работата на кмета изисква концентрация и сериозно отношение, посочи кметът на Сливен Стефан Радев. „С моите колеги от общинското ръководство се радваме да се включим в инициативата. За нас ще бъде интересно да видим през Вашите очи как изглежда една институция отвътре, да почерпим от Вашата енергия и любознателност.”

Ръководителят Ана Маринова представи накратко инициативата и дейността на Общинския детски съвет, след което всяко от децата зае мястото при своя титуляр – кмет, зам.-кметове, секретар на общината и председател на Общинския съвет. „Учениците в Общинския детски съвет вече 8 години участват активно в организационния живот на своите връстници, разказа Маринова. Тя сподели, че детския съвет работи по френски модел.

По-късно младите управленци, заедно с ръководството на община Сливен, се включиха в откриването на Фестивала на детската книга. Кметът за един ден Симона Мокрева и нейният екип днес ще присъстват на събития, организирани за 9 май, ще се срещнат с ресорни експерти от общината, като имат възможност да задават своите въпроси и да отправят препоръки към общинското ръководство.

„Управляваме заедно“ е проект на Общинския съвет на децата – Сливен, който е в рамките на проект „Насърчаване на детското участие чрез укрепване ролята на детските/младежки съвети на училищно, общинско, областно и национално ниво“. Осъществява се в партньорство между УНИЦЕФ България, Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/ и Фондация „Партньори-България“, с подкрепата на Министерство на образованието и науката.

 

Снимки

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s