Изложба на Пепси

Изложба

Изложба, пърформанс и „Да рисуваме заедно, за да се научим да живеем заедно” – рисуване с деца е предстоящото събитие в Художествена галерия „Димитър Добрович” на македонския художник Перица Георгиев – Пепси. Наситената програма стартира с кратко представяне от самия художник на изложбата на 3 април /петък/ от 17.30 ч. Веднага след това е предвиден пърформансът за мир „Usha Bala Elo“ от 18:00 часа.

 

На 4 април /събота/ от 11:00 часа се организира събитието „Деца и художници рисуват заедно”-отново в Галерия „Д.Добрович”/бул. „Цар Освободител” 13/.

 

Перица Георгиев е роден в гр. Скопие, Македония, където завършва и Художествената академия. Първите му изяви са заедно с група от художници и музиканти наречена„Зеро”. Следват множество самостоятелни изложби на Перица в Скопие, Холандия, Германия, САЩ. Това, което винаги е било водещо в неговото творчество е стремежа към вътрешна себеизява, хармония и красота. Творбите му разкриват вътрешни светове и мистични същества от други измерения, облечени в тайната на художествения стил и дух на твореца.

 

Вече над 30 години Перица Георгиев – Пепси живее с философията на йога и духовен стремеж, от където черпи вдъхновение за своите проекти. Те могат да бъдат обединени под мотото „Изкуството и медитацията”. Той е инициатор и организатор на редица пленери и пърформанси, сред които и пърформанса за мир „Usha Bala Elo“-символ на стремежа на човешката душа към хармония и щастие. Пърформансът досега е бил поставян два пъти в художествени галерии в Германия и четири пъти в музеи и галерии в Скопие. В България е реализиран в 7 града до сега.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s